Algsallad

AlgsalladAlgerna skördas utanför Koreas kust varje vinter, därefter så torkas algerna i en varmluftsmaskin som har en skonsam temperatur på ca 40 grader. Torkningsprocessen pågår i ca 12 timmar och därefter packas algerna i påse.Alger är rikt på enzymer och mineraler, en del säger att det är det bästa naturliga mineral tillskottet som finns. Wakame har högt kalcium- och kaliuminnehåll.Kombu har högt jod- och kaliuminnehåll. Sägs kunna hjälpa mot magproblem.Gigartina röd alg anses vara ett starkt stöd för immunförsvaret.Hur gör man? Töm påsens innehåll i en djup skål. Tillsätt vatten och låt algerna dra i 5 minuter. Häll av vattnet och använd hushållspapper för att torka bort överflödigt vatten. Servera algerna i en varm soppa eller tillsammans med andra grönsaker i en sallad som du smaksätter med din favoritdressing. Man kan tex. göra en dressing med ingefära, tamari, chili, sesamolja och sesamfrön.Innehåll: Fyra sorters alger - wakame, agar agar, kombu och gigartina röd.20 grams påse = 200 gram efter blötläggning = ca 4 portioner.Näringsvärde per 100g: Energi 126Kj/30kcalKolhydrater 4gProtein 4gFibrer 60gNatrium 340mgKalcium 2200mgJärn 22mgLeverantör: Risberg Import, Sverige.Ursprungsland: Korea.

39.00 kr
 

Relaterade produkter

Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram

Astragalus 10:1 Extrakt 100 gram
185.00 kr

Astragalus Extrakt i pulverformAstragalus är en uppskattad, traditionell k...

RAW Carobpulver 150 gram

RAW Carobpulver 150 gram
29.00 kr

CarobpulverVad är carobpulver?Carob är en baljväxt som kommer från det ...

Ekologisk Yaconsirap

Ekologisk Yaconsirap
159.00 kr

Ekologisk Yaconsirap 250 mlYaconsirap är en lyxig och mustig sirap som pre...