Välkommen!

Här har vi samlat ekologiska och naturliga produkter från lite olika butiker. Handla med gott samvete! Observera att vi endast länkar produkterna till de olika butikerna, vi säljer inte de själva.

Ekologisk mat även kallad ekomat, är mat som är framtagen utan bekämpningsmedel, konstgödsel eller GMO. Foder till djuren ska i huvudsak vara framtaget på egen gård, de ska även få vistas utomhus och antibiotika ska användas restriktivt. Även hanteringen i processen från skörd till process ska ske på ett ekologiskt sätt. I Sverige är den vanligaste märkningen för ekologisk mat vid namn KRAV, som är en ekonomisk förening.

För övriga ekologiska produkter som t.ex. kläder, så ska material som bomull odlas på ett ekologiskt sätt, och vid tillverkning ska inte onaturliga kemiska processer brukas. För att sälja produkter under benämning ekologiskt inom EU så måste de certifieras, mat måste då innehålla minst 95% ekologiska ingredienser, och varje steg i produktionen ska vara kontrollerade av ekologiska kontrollorgan.

Undersökningar har visat på bättre betyg när det gäller smaken för ekologiskt odlade produkter. Enligt konsumentundersökningar är det miljö, hälsa och djuromsorg som ofta är orsak till att man väljer ekologiska livsmedel. Livskvalitet för både sig själv och djuren.

 
 

Utvalda produkter

L-Glutamine, 90 vegkapslar - Thorne

L-Glutamine, 90 vegkapslar - Thorne
269.00 kr

L-Glutamine i vegetabiliska kapslar. Vanligt att bruka för kroppens leder....

Liposomal Vitamin C 250ml

Liposomal Vitamin C 250ml
429.00 kr

C-vitamin bidrar till immunsystemets normala funktion, till att skydda cell...

DAOSiN 30 kapslar

DAOSiN 30 kapslar
329.00 kr

Daosin är ett avancerat enzymtillskott som harutvecklats för att hantera ...

Zell Oxygen+600mg Royal Jelly 14dgr

Zell Oxygen+600mg Royal Jelly 14dgr
314.00 kr

En kombinationen av enzymet jästceller med kunglig gelé, kraften från bi...

Probiotika Classic 10, Pulver, 100g - NDS

Probiotika Classic 10, Pulver, 100g - NDS
343.00 kr

Ett probiotikapulver som motverkar överväxt av oönskade bakterier, svamp...