Eko-försäljningen boomar i Sverige

På ett år har försäljningen av ekologiskt ökat 30% i Sverige. Men Danmark ligger långt före och livsmedelsjättarna måste bli mer offensiva. Danska Coop gör prissänkningar på 200 miljoner årligen i syfte att sätta än högre fart på eko-försäljningen. Under en femårsperiod är målet att fördubbla den ekologiska försäljningen, till 10 miljarder danska kronor.Ekologisk frukt

För att konsumenterna ska handla mer ekologiskt kräver de lägre priser. Danmark leder den ekologiska försäljningen. internationellt sett ligger dock Sverige också i framkant, med 4,3% försäljning av ekologiskt i snitt 2013. Men i Danmark låg andelen på hela 8%. Ökningen av ekologiskt i Sverige under 2013 ska dock ses som smått otrolig och är förmodligen största ökningen i världen.

När Coop sänkte priset på ekologiska vindruvor under en vecka så ökades försäljningen med 2800%. De ekologiska storsäljarna i Sverige har länge varit mjölk och ägg, andelen fortsätter öka men det talas om brist på ägg och mejerivaror av det ekologiska utbudet.

 

Comments
  • Agneta Hasselqvist says:

    Jag hoppas danska folket är så kloka att de bojkottar sin egen grisindustrin också så vi slipper se dessa grisfabriker, som Danish Crowns produkter kommer ifrån. Kräv ekologiskt uppfödda grisar!

Leave a Comment